Başkan Aydın'a dava

TAKİP ET

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel'e sözlü hakaretten mahkemelik oldu. 

2019 mart seçimlerinde rakibi olan ve şu an İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ercan Özel’e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan, daha sonra Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın hakim önüne çıktı.
Siyasi rakibi Özel’e sözlü hakaretle suçlanan Aydın’ın ifadesinde sözlerinde hakaret kastının olmadığı ve toplumun her kesiminde bir çok insanın birbirine dava konusu sözler sarf ettiğini söylediği öğrenildi. 

ÖZEL: ADALETE GÜVENİYORUM
Başkan Davut Aydın’ın şikayetçi olan Ercan Özel ise, duruşmaya 4 avukatıyla katıldı. İYİ Partili Özel yaptığı açıklamada, “Yenişehir Belediye Başkanı Sayın Davut Aydın'ın  şahsıma hakaret etmesi dolayısıyla Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığım şikayet neticesinde Türk Ceza Kanunu ilgili maddeleri kapsamında cezalandırılması maksadıyla savcılık makamı tarafından iddianame hazırlanmıştı. Bugün, Yenişehir Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada şahsıma yaptığı hakaretler dolayısıyla, Davut Aydın sanık kürsüsüne çıkarak yüce Türk Adaletine ifade verdi. Belediyenin hukuk kurallarına aykırı olarak almış olduğu 555 parça Taşınmaz Mal Satışı ile ilgili ortaya çıkardığımız gerçeklere karşı, muhtarlarımıza açıklama yapmak üzere düzenlemiş oldukları toplantıda, şahsımı hedef alarak ağır hakaretlerde bulunmuş ve sanığın bu hakaretleri basın yayın organlarında haber olarak yayınlanmıştı. Türk Adaleti ve toplum vicdanına güveniyorum” diye konuştu.