Bayram ikramiyesine zam meclise sunuldu

TAKİP ET

Enflasyonun giderek artması ve kurban bayramının yaklaşmasıyla beraber gözler bayram ikramiyelerine çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasıyla zam yok dedi. Kurban Bayramı yaklaşırken bayram ikramiyelerinin artırılmasına yönelik Meclis'e kanun teklifi verildi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere verilen 3 bin liralık bayram ikramiyesinin en az asgari ücret tutarında artırılması için meclise kanun teklifi verdi.
Meclisin bu kanunu oylamaya alıp almayacağı ileri ki zamanlarda belli olacak.
GÜRER BU GEREKÇELERİ SAYDI
''Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri, özellikle Ramazan ve Kurban Bayram'larında, ekonomik kaygılardan uzak bir bayram geçirmelerini sağlayacak düzeyde olmalıdır."
"Ancak, özellikle yaklaşan Kurban Bayramı için belirlenen 3 bin TL gibi düşük bir ikramiye miktarı kabul edilemez bir durumdur."
"Zira, en düşük emekli maaşı 10 bin TL olduğu bir dönemde ve ekonomik krizin etkilerinin arttığı bir ortamda, birçok emeklinin kurbanlık alabilme olasılığı ortadan kalkmıştır."
"Bu durumda, en düşük kurbanlık fiyatlarının 12 bin TL ila 15 bin TL arasında olacağı göz önünde bulundurulduğunda, bayram ikramiye tutarının revize edilmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir."