Borussia Dortmund 5 Beşiktaş 0

TAKİP ET

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. hafta mücadelesinde Almanya temsilcisi Borussia Dortmund'a konuk oldu. Tarihinin en kötü Avrupa dönemlerinden birini geçiren siyah-beyazlılar, C Grubu'nda oynadığı 6 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki son maçında Borussia Dortmund'a deplasmanda 5-0 mağlup oldu.
Alman ekibi, 29. dakikada Malen'in attığı golle 1-0 öne geçti. 45+2'de Dortmund penaltı kazanırken; Fransız hakem François Letexier, Welinton'a kırmızı kart gösterdi ve Beşiktaş 10 kişi kaldı. Penaltı vuruşunu gole çeviren Malen skoru 2-0'a getirdi. İlk 45 dakika bu sonuçla tamamlandı. 53. dakikada Reus farkı 3'e çıkardı. 68. dakikada Alman ekibinin yıldız ismi Haaland skoru 4-0'a getirdi. 81'de bir kez daha sahneye çıkan Norveçli golcü maçın sonucunu ilan etti: 5-0.
GALİBİYETİ VE PUANI YOK
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde umduğunu bulamayan ve tarihinin en kötü Avrupa dönemlerinden birini geçiren siyah-beyazlı takım, C Grubu'nda oynadığı 6 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı ve grubunu puansız tamamladı. Gruptaki ilk maçında evinde Dortmund'a 2-1 yenilen Beşiktaş, Ajax'a 2-0 ve 2-1, Lizbon'a ise 4-1 ve 4-0 skorlarla mağlup olmuştu.
DEPLASMANDA İYİ SONUCU UNUTTU
Siyah-beyazlı ekip, Avrupa'daki son 11 dış saha maçının sadece birini kazanabildi. 2018-2019 sezonunda Avrupa Ligi'nde Sarpsborg'u Norveç'te 3-2 mağlup eden Beşiktaş, diğer 11 dış saha mücadelesinde 2 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda rakip fileleri 10 kez havalandırabilen siyah-beyazlı ekip, kalesinde ise 33 gol gördü. Beşiktaş, deplasmandaki son 7 maçtan ise mağlup ayrıldı.

Kaynak :Habertürk