Bursa Büyükşehir Meclisi'ni minikler devraldı

TAKİP ET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 104'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde '23 Nisan Çocuk Oturumu' gerçekleştirildi. Oturum çocukların katılımıyla renklendi.

Meclis Salonu'nda düzenlenen özel oturumda çocuklar taleplerini ve isteklerini iletmek adına bir araya geldi.

OTURUM RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Oturum, çocukların aktif katılımı ile renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar ellerinde Türk bayrakları ile hep bir ağızdan ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısını söyledi. Ardından ise çocuk haklarıyla ilgili kısa bir film izletildi.

Yunuseli Şehir Gürcan Ulucan İlkokulu’nun kısa gösterisinin ardından ‘Parla’ şarkısı ile coşku doruk noktasına ulaştı.  Mecliste ‘Parla beyaz ve kırmızım- Türk'ün yolu cumhuriyet- Parla, 100 yaşındasın” sözleri yankılandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de çocukların bu heyecanına ortak oldu.

BAŞKANLIK KOLTUĞU ÖZLEM’E DEVROLDU 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey koltuğunu Cavit Çağlar Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Özlem Yılmaz’a devretti.

“BURSA’NIN ÇOCUK DOSTU ŞEHİR OLACAĞINA İNANIYORUZ”
Özlem Yılmaz, “Her konuşmasında çocukların yüzünü güldürmek için projelerini anlatan bir başkanımız olduğu için hepimiz çok sevinçliyiz. Bursalı çocuklar olarak çalışma arkadaşlarınıza kolaylıklar diliyoruz. Burada olmak bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Kent yöneticileri yılda 1 kez 10 dakika koltuğu çocuklara bırakmak yerine yapacakları hizmetleri düşünse daha güzel olur. Bizim mutluluğumuz için ne yapabilirler bunu düşünmelerini istiyoruz. Çocuk dostu şehirlerde tüm çocuklar temel hizmetleri alır, caddede güvenle yürür, kültürel ve sosyal etkinlere katılır. Sevgili başkanımız görev süresince Bursa’yı çocuk dostu yapacağına inanıyoruz” dedi.

BURSAMIZI HEP BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak minikleri Büyükşehir Meclisi'ne üye olmaya davet etti. Bozbey, “Emin olun çocuklar sizleri gülümseteceğiz. Bursa’da yapılacak çok iş var. Bu işleri sizlerin fikirlerini alarak yapmak istiyoruz o yüzden hepinizi çocuk meclisine üye olmaya davet ediyorum. Çocuk dostu şehirler kurmak için sizlerle birlikte hareket edeceğiz. Daha önce bir çok projeye imza attık. Bursa’mızı hep birlikte güzelleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

MİNİKLER BAŞKAN BOZBEY’E TALEPLERİNİ İLETTİ 
Başkan Bozbey’e minikler sırayla taleplerini anlattı. Basketbol sahası, parklar, okul, bando takımı gibi birbirinden farklı istekte bulundular.

BAŞKAN BOZBEY SUYU TASARRUFLU KULLANMA SÖZÜ İSTEDİ
Talepleri dinleyen Başkan Bozbey, “Bütün istemlerinizi aldık, ilgili arkadaşlarımız bu konuda gerekeni yapacak” diye konuştu. 
Ayrıca Başkan Bozbey de miniklerden suyu tasarruflu kullanma sözü istedi.