Bursa'da binler tek yürek oldu

TAKİP ET

Bursa'da binlerce kişi ellerinde Türk Bayrakları Mehter Takımı'nın kahramanlık türküleri eşliğinde '15 Temmuz Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü'nde buluştu. Bursa protokolü Bursa Valiliği önünden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na mehter marşları eşliğinde vatandaşlarla birlikte yürüdü.

Hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde Bursalılar, '15 Temmuz Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü'nde tek yürek oldu. Mehter takımı çaldığı marşlarla, binlerce kişiye duygulu anlar yaşattı. 15 Temmuz’u unutmamak ve şehitleri anmak maksadıyla yürüyüşe Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa milletvekilleri, protokol üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bursa Valiliği önünde toplanan binlerce vatandaş, ellerinde bayraklarla FETÖ terör örgütünü lanetledi. Mehter takımı eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık, İnönü ve Cumhuriyet Caddesi’nden geçerek 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na geldi. Mehter takımının çaldığı marşlara eşlik eden binler, kimi zaman duygu dolu anlar yaşadı. Meraklı vatandaşlar ise Mehter Takımı ve yürüyüş yapanları cep telefonlarıyla kaydederek coşkuya ortak oldu.

Bursa Valiliği önünden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na mehter marşları eşliğinde gelen kalabalığa seslenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasının ardından, ellerimizde Türk Bayraklarıyla meydanlara koşarak irademize sahip çıktık. Darbeye kalkışanlara karşı halkımızın verdiği tepki, şanlı tarihimize yeni kahramanlıklar eklerken, demokrasi tarihini yeniden şekillendirecek ve dünyaya örnek olacak bir destan yazıldı. 15 Temmuz sonrasında milletimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde tek devlet, tek vatan, tek bayrak ve tek millet kavramları etrafında nasıl millet olacağını tüm dünyaya gösterdi. Türkiye’nin yakın tarihine kara bir leke olarak yazılan, ancak Türkiye’nin aydınlık geleceği adına bir dönüm noktası olan 15 Temmuz günü yaşananlar hiçbir neslin hafızasından silinmeyecektir. 15 Temmuz’u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. 252 vatan evladının şefaatlerine rabbim bizi nail eylesin. Tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Bu şehir Osmanlıyı kuran şehirdir. Bu şehrin toprakları şehit kanlarıyla sulanmıştır. Her 15 Temmuz’da bir araya gelmek, bu iradeyi koymak çok kıymetli ve değerlidir. Bu tablo, bu millete ve devlete el kalkamayacağının en önemli göstergesidir" dedi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ise, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere aziz milletimizin feraseti, cesareti ve kahramanlığı ile Allah’a hamd olsun ki darbe girişimini bertaraf ettik. İlk günden itibaren birimi ve her ferdi ile bu onurlu ve dik duruş içerisinde layık olduğu yeri alan vatanına, milletine ve bayrağına hayatı pahasına sahip çıkan değerli vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından belgesel gösteriminde alandaki vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Program, 00.13’te sala okunmasının ardından sona erecek.