Emin Adanur Cezaevinde!

TAKİP ET

Bursaspor'un eski başkanlarından işadamı Emin Adanur, haciz işlemi sırasında görevli icra memuru ve avukatlara direniş gösterdiği gerekçesiyle "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan tutuklandı.

Nilüfer ilçesinde müteahhit Emin Adanur’a ait eve haciz işlemi için giden icra memuru ile 2 avukat, burada saldırıya uğradı. İcra memuru ve avukatların darbedildiği olayın ardından şikayet üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
Bursaspor’da bir dönem başkanlık yapan Emin Adanur ile birlikte olaya adı karışan B.C.K. gözaltına alındı.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Adliyeye sevk edilen Adanur ile B.C.K. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından “Görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla tutuklandı. 
Olaya adları karıştığı öne sürülen iki kişinin de arandığı bildirildi. 

BARO OLAYI KINAMIŞTI
Öte yandan, Bursa Barosu yönetimi saldırı sonrası açıklama yaparak ‘’Faillerinin hak ettiği en yüksek cezayı alması için sürecin takipçisiyiz’’ demişti.
Bursa Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Baromuz üyeleri avukatlar E.K. ve B.S., haciz memuruyla beraber 24 Nisan 2024 tarihinde gittikleri haciz mahallinde 3 kişi tarafından darp edilmiş, hakarete ve tehditlere maruz kalmışlardır. Avukat meslektaşlarımıza, mesleki kimliklerinden ve üstlendikleri görevlerinden dolayı yapılan bu saldırıyı kabul etmiyoruz. Avukat hiçbir zaman takip ettiği uyuşmazlığın tarafı değildir. Avukatlara yönelik saldırılara ilişkin daha önce defalarca talep ettiğimiz yasal düzenlemeler derhal yapılmalı, şiddet eylemlerine son verilmelidir.
Avukatları baktığı dosya ile özdeşleştirerek, mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, olayın faillerinin hak ettiği en yüksek cezayı alması için sürecin yakından takipçisi olduğumuzu, avukatlara yapılan fiili ve sözlü saldırılara karşı mücadelemizden asla geri durmayacağımızı kamuoyuna duyururuz."

Nöbetçigazete