Kadın cinayetleri bitmek bilmiyor!
Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen,arttırılan cezalara rağmen birtürlü bitmek bilmeyen kadın cinayetlerine yenilere ekleniyor.Konya ve Trabzon'da yaşanan olaylarda 1 kadın hayatını kaybederken 1 kadın ağır yaralanarak tedavi altına alındı.
İlk olay Konya'da meydana geldi. Tartıştığı eşini tabancayla ağır yaralayan koca, olay yerinden kaçtığı otomobiliyle kaza yaptıktan sonra intihara kalkıştı.
Olay, saat 01.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Hasandedemescid Mahallesi Sedirler Caddesi üzerinde meydana geldi. İHA'nın haberine göre, Tahsin E., eşi Hatice E. ile birlikte 70 AAZ 315 plakalı otomobil ile cadde üzerinde seyir halinde olduğu sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışmaya başladı.
KADINA KURŞUN YAĞDIRDI
Tartışma sırasında Tahsin E., yanında bulunan tabancayla eşinin kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine ateş ederek ağır yaraladı. Yaralı kadın çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Konya Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, Tahsin E. olay yerinden kaçtı.
Polis ekipleri kaçan şüpheliyi yakalamak için çevrede çalışma başlattı. Şüpheli kocanın aracı ile Karatay ilçesi Saraçoğlu Caddesi üzerinde olduğu belirlendi. Polis ekiplerini fark eden şüpheli Adana Çevre Yolu Caddesi istikametine oradan Antalya Çevre Yolu Caddesi'ne geçerek kaçmaya devam etti.
KAZA YAPTI KENDİNİ VURDU
Şüphelinin aracı daha sonra merkez Meram ilçesi Kaş Caddesi ile Karatepe Sokağı'nın kesiştiği kavşakta B.A. idaresindeki 06 SB 244 plakalı otomobile çarparak durdu. Yakalanacağını anlayan şüpheli Tahsin E., yanında bulunan tabancayla kafasına ateş etti.
Araç içerisinde ağır yaralanan Tahsin E. olay yerine sevk edilen ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan şüphelinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İkinci Olay Tabzon'da meydana geldi.saat 22.00 sıralarında kent merkezindeki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda meydana geldi. Cezaevinden 4 ay önce tahliye olan Elvin Umayev, boşanma aşamasındaki eşi Turana Umayev ile tek çocuklarının velayeti konusunda görüşmek üzere parkta buluştu.
Burada çay behçesinde oturan ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Elvin Umayev, tabancayla Turana Umayev'in başına tek el ateş etti. Kanlar içinde oturduğu sandalyeye yığılan kadın, olay yerinde yaşamını yitirdi.
Cinayetten sonra bir süre parkta yürüyen katil zanlısı, polisler olay yerine geldiğinde ellerini kaldırarark teslim oldu.
CİNAYET ANI KAMERADA
Bir çocuk annesi Turana Umayev'in cansız bedeni, olay yeri ve savcılık incelemesi sonrası Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Gözaltına alınan şüpheli Elvin Umayev de sorgusu için emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Korkunç cinayet, çay bahçesindeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.