Taksiciye darp iddiasının perde arkası! Masum değilmiş...

TAKİP ET

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde belediye başkan yardımcısı ve belediye çalışanlarının saldırısına uğrayıp darp edildiğini iddia eden taksicinin aslında sanıldığı gibi masum olmadığı bildirildi.

Mustafakemalpaşa'da taksici Engin Duru'nun belediye başkan yardımcısı ve belediye çalışanlarının saldırısına uğrayıp darp edildiğine ilişkin iddialar ortaya atılınca konuyu yargıya taşınmıştı.
Ancak, belediye cephesinden de buna ilişkin açıklama geldi. Taksi şoförü Duru'nun daha önce tozlu yol bahanesiyle sosyal medya üzerinden Mehmet Kanar'ı hedef alan ve hakaret içeren paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı.

Olay günü de telefonla aradığı belediye yetkililerine, Belediye Başkanının merhum annesi ve eşi hakkında ağıza alınmayacak hakaretler ve tehditler de bulunduğu iddia edilen Duru'nun ses kaydı da alındı.
İŞTE OLAYIN GELİŞİMİ
Açıklamada, 'Belediye yetkililerinin sağ duyulu yaklaşımı nedeniyle yine amacına ulaşamayan Engin Duru’nun olay sonrası adli sağlık raporlarına da yansıdığı şekilde alkol alarak gittiği belediye de hakaret ve tehditlerini sürdürmüştür' denildi. 
Mustafakemalpaşa ilçesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından devam eden büyük alt yapı yatırımları kapsamında cadde ve sokaklardan geçen 326 kilometrelik su şebekesi hattı 80 yılın ardından yenilenmeye başlandığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:
'Çalıştığı taksi durağının önünün kazılmasından dolayı toz içinde kaldıklarını belirten taksici Engin Duru, yapılan çalışmaları provoke etmek için Belediyeye sürekli taciz telefonları açtı. Niyeti olay çıkarmak olan ve beklediği karşılığı alamayınca çareyi sosyal medyada arayan Duru, bu kez kendi hesaplarından tehdit, hakaret ve küfür içeren paylaşımlar yapmaya başladı. 
Yapılan tahrik edici ve rahatsızlık veren paylaşımlar sonrası kendisi ile görüşmek isteyen Engin Duru, Başkan Yardımcısı Ercan Leblebici tarafından belediyeye davet edildi. Ancak görüşmeye aşırı alkollü giden Engin Duru, görüşmenin ilk anından itibaren ağıza alınmayacak hakaretler ve küfürlerle provokasyonunu sürdürdü. Hakaret ve tehdit diline rağmen yine de beklediği karşılığı alamayan Engin Duru, bu kez de olay çıkarmak için fiziksel temasta bulunmaya başladı. Olay sırasında aşırı alkollü olduğu raporlara da yansıyan ve  çıkardığı planlı arbededen medet uman Engin Duru,  alkolün de etkisiyle defalarca yere düştü ve sakinleştirilmeye çalışıldı. Yaşanan arbede sırasında başını masaya çarparak hafif yaralanan taksici Engin Duru, isteği fırsatı yakaladığını düşünerek önce darp raporu aldı, ardından provokasyona başladı. 
Olayın üzerinden kısa süre geçmeden İYİ Parti İlçe yöneticileri sosyal medya üzerinden üyeleri olduğunu duyurdukları Engin Duru’nun belediye başkan yardımcısı ve çalışanları tarafından ağır şekilde darp edildiğine dair ardı ardına paylaşımlar geldi.
Olay savcılığa intikal ettiği için Belediye cephesi sessizliğini korurken, bu kez bazı kişilerin etkisi ile harekete geçen İYİ Parti İlçe yönetimin talebi üzerine İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, adli makamlara intikal eden olayla ilgili yaptığı basın açıklamasında ağır ithamlarda bulundu. Belediye başkan yardımcısı ve çalışanlarını mafya, kalleş saldırı, hain pusu gibi ağır ifadeler de bulunan Selçuk Türkoğlu’nun mağdur ve mazlum diyerek sahip çıktığı Engin Duru’nun çeşitli suçlardan 30’u aşkın kaydı olduğu ortaya çıktı.  Türkoğlu, sosyal medya üzerinden ve özellikle defalarca telefonla arayarak hakaret ve tehditlerine rağmen Belediye Yetkilisinin telefonda ‘Buyur Enginim. Sürekli sulama yapılıyor. Yine kaydını aldım.” diyerek yanıt vermesine rağmen Engin Duru’nun belediye başkanının merhum annesi ve eşi hakkında ağır hakaretlerini sürdürmesine ise tepki göstermedi. Türkoğlu’nun Engin Duru’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hakkında ağıza alınmayacak sosyal medya paylaşımlarına da tepki göstermedi.'

KANAR SUSKUNLUĞUNU BOZDU
Sorular karşısında konu ilgili uzun süredir süren sessizliğini bozan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Bu çağda bir şeyi kapatmak, saklamak, gizlemek mümkün mü? Olay adli makamlara intikal ettiği için bulunduğumuz makamları göz önünde bulundurarak, adil olmak, aleyhimize ve lehimize en ufak bir etki ve tesir yaratmamak adına sessiz kaldık. Olay, yargı tarafından aydınlatılacaktır. Biz sessizliğimiz, haftalardır tezgahlanan çirkin ve ucuz oyuna rağmen sürüyordu. Bizim sessizliğimiz, haftalardır rahmetli annemize, eşimize edilen ağıza alınmayacak hakaretlere ve tehditlere rağmen sürüyordu. Temsil ettiğimiz saygıdeğer Mustafakemalpaşa halkı adına sürüyordu. Ona rağmen, arkadaşlarım işittikleri ağır küfür ve tehditlere rağmen her telefonu açtıklarında sözde sorunu çözmeye odaklandılar. Benim üzüldüğüm birilerinin basit ve ucuz bir siyasi menfaat uğruna eğilmeleri, bu çirkinliklerden medet ummaları, hatta bununla da yetinmeyip kendi il başkanlarını yanlışa yönlendirecek kadar gözlerinin kararması oldu. Benimle derdi olan benimle çözsün lütfen. Emekçi belediye çalışanları üzerinden hesap görmeye kalkmasın. Bizim makamımız gönüller. Bizim makamımız meydan da. Benimle telefonla ya da yüz yüze görüşmek, ulaşmak isteyenlere 7/24 kapımız da telefonumuz da gönlümüz de açık. Bunu en iyi kıymetli Mustafakemalpaşalılar bilir. Benim içim de dışımda bir herkes bunu çok iyi bilir. Allahtan başka kimseden korkum yok. Açıkçası ben çok üzüldüm, ama kendi adıma değil onlar adına üzüldüm ve utandım.  Çünkü, daha utanacakları, yüzlerinin kızaracağı çok şeyler ortaya çıkacak.  Bu dünya etme bulma dünyası.  Ama onlar bir gün böyle kirli ve çirkin, ucuz karalamalara maruz kalırlarsa ben karşılarında değil yanlarında olacağım."şeklinde konuştu.
Engin Duru'nun sosyal medya hesapları üzerimden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Emine Erdoğan ve çok sayıda AK Partili isme defalarca ağır hakaretler içeren paylaşımlar yaptığının da gözlerden kaçmadığının altı çizildi.