Selin verdiği tahribat havadan görüntülendi

TAKİP ET

Batı karadeniz bölgesinde etkili olan sağanak yağışlar sonrası birçok yerleşim yerinde evler yıkıldı yollar çöktü

Barajın tahliye kanallarından bırakılan sular nedeniyle, dün gece 6 kişilik ailenin yaşadığı Kavaklık Mahallesi'ndeki Kemal Ünal'a ait 4 katlı bina sulara dayanamayarak çöktü.

Bununla birlikte 4 katlı binanın yanında bulunan tek katlı müstakil bir evde sel sularına dayanamayarak yıkıldı. Binada yaşayanların daha önce tahliye edilmesi sayesinde can kaybı yaşanmadığı olayda, Kavaklık mahallesi tedbir amaçlı tahliye edildi.
Bartın'da meydana gelen sel felaketini ağır şekilde hisseden Kozcağız beldesinde, barajın tahliye kanallarından bırakılan sular sonrası yollar göçerken, biri 4 katlı, diğeri tek katlı 2 ev yıkıldı, çok sayıda iş yerini ve evleri su basmıştı.
Yaşanan sel sonrası ortaya çıkan manzara ise dron ile havadan görüntülendi. Kozcağız barajının doluluk seviyesinde olduğu gözlenen görüntülere, tahliye kanalından su salınmaya devam ediyor.

Yıkılan binanın bulunduğu mahalle tamamen tahliye edilirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri ise bölgede inceleme yaptı.

Karabük'ün Yenice ilçesinde bulunan Tır Köyü'nde 4 katlı bir apartman yıkıldı. Edinilen bilgiye göre, etkisini sürdüren ve nehrin taşmasına sebep olan sağanaktan dolayı ev yıkıldı. 4 katlı apartmanın 2 katı nehrin içine göçtü. Apartman sakinleri yıkılma öncesinde evi tahliye etti. Üzerlerindeki kıyafetleri bile değiştirmeden kedilerini sokağa atan vatandaşlar, çaresiz bakışlarla evin yıkılışını seyretmek zorunda kaldı. Apartmanı ormanda çalışıp biriktirdiği parayla yaptırdığını söyleyen Muhammet Onat ve eşi Sevgi Onat, o anları anlattı. Evlerini kaybeden çift, kalacak bir yer bulmak için arayışa geçti. Öte yandan yıkılan apartmanın bitişiğinde bulunan bina, taşkın neticesinde zeminin kaymasından dolayı yan yattı. Binanın yıkılma riski olduğu öğrenilirken zarar gören evlerin yakınlarına vatandaşlar hiçbir şekilde yaklaştırılmıyor.