Siyasetin gündeminde yurt sorunu var

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, fahiş kira bedelleri yüzünden ev bulmakta zorlanan üniversitelilerin olduğuna dikkat çekerek, "Evlatlarının Üniversiteye yerleştiğine sevinemeyen bir nesil oluşturmayalım ' dedi.

Alfatlı yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Uzun bir çalışma temposundan sonra, pandami döneminin zor şartlarında, imtihanlara girerek Üniversitelere yerleşme hakkı kazanmanın haklı sevincini yaşayan öğrencilerimiz ve aileleri yüz yüze eğitimin başlaması kararı ile birlikte başta yurt sorunu ve kira artış problemleri ile karşı karşıya kaldılar. Bu sorun karşısında sevinçleri kursaklarında kalan aileler büyük bir çıkmazın içine girdiler. Kira artışlarındaki fırsatçılığa varan artışların yanında gerek kamu yurtlarının eksikliği, gerekse de özel yurtların pahalılığı karşısında tam bir panik havası yaşamaktalar. Yöneticilerimizden bu sorunu çözme konusunda hızlı hareket bekliyoruz."
ALFATLI'NIN ÖNERİSİ
BBP Genrel Başkan Yardımcısı Alfatlı, sorunun çözümü için öneri de sundu.
Alfatlı, "Büyük Birlik Partisi olarak derhal, tüm kamu kurumlarının tesislerinin, misafirhanelerinin (en azından bu sorunlar çözülünceye kadar) yurda çevrilmesi ve ayrıca otellerin ve dairelerin kiralanmak sureti ile eğitime başlamadan bu sorunun acilen çözmesi gerekmektedir.  Bu konuda hızlı hareket edilmeli, gençlerimizin ümitsizliğe kapılmasına dur denilmelidir" ifadelerine yer verdi.