Türkoğlu Bursa'daki oy oranlarını açıkladı!

TAKİP ET

İYİ parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Bursa'da yüzde 12.5 olan oy oranlarını arttırdıklarını belirterek, 'Bizim oyumuzun yüzde 19'un üzerine çıktığını artık herkes biliyor ve görüyor' dedi.

BURSA DUYSUN/ HABER MERKEZİ ÖZEL
İYİ Parti Bursa İl Divanı, kentin tarafsız ve objektif haber sitesi Bursa Duysun’u ziyaret etti. İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, İl Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan, Teşkilat Başkanı Erkan Zorba ve GİK Üyesi, İl Sekreteri Şermin Can Özensoy ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette ülke ve kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


TEK KALE MAÇ BENZETMESİ
Türkiye’de İYİ Parti’nin her geçen gün güçlendiğini, aralarına yeni katılanlar sayesinde motivasyonlarının arttığına dikkat çeken Türkoğlu, ‘Oy oranımızla şu an 3. parti durumundayız. Rakamlar bunu gösterse de, Meral hanımın üzerinde ana muhalefet algısı var. Türkiye’de oynanan tek kale bir maç var. Biz bu oyunu inşallah bozacağız’ dedi.
Başkan Türkoğlu, ‘Oy oranlarımızı görüyoruz. Bursa’da bizim oyumuzun yüzde 19’un üzerine çıktığını artık herkes biliyor ve görüyor. Biz şuna inanıyoruz. Milletin istikbalini milletin azim ve kararı kurtaracak. Meydanlarda meramımızı anlatarak bu milleti ikna edeceğiz. En son yüzde 12,5 oy aldık. Gidişat belli, anketler belli’ ifadelerini kullandı.


KILIÇDAROĞLU’NA NE DOSYASI VERDİ?
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa Duysun’u ziyaretinde Kemal kılıçdaroğlu’na Bursa’yı son ziyaretinde bir dosya verdiğini açıkladı.
CHP’yi eleştiren Türkoğlu, ‘Verdiğim dosyada tutulmayan sözler vardı. Biliyorsunuz Türkiye’de seçimlere ittifaklar kurularak gidildi. Ve bu ittifaklar sonuç aldı. İttifakı biz değil 24 Haziran seçimlerinde MHP ve Ak Parti çıkardı. 31 mart seçimlerinde biz sadece CHP ile ittifak yaptık. Bundan sonraki şartlar da böyle devam edecek gibi duruyor. Ancak, Gemlik ve Mudanya’da bize verilen sözler tutulmadı’ açıklamalarında bulundu.


‘BUNLARI HEP NOT ETTİK’...
Türkoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘Seçimlerin kazanılması halinde Belediye Başkan Yardımcıları iki veya daha fazla olan yerlerde bir Başkan Yardımcılığı diğer partinin meclis üyesine verilecek diye protokol yapıldı. Bu protokole de İYİ Parti ve CHP’nin belli kişileri imza attı. Ancak, protokol hükümlerine uyulmadı. Kazanılan belediyelerde bize başkan yardımcılığı verilmedi. Sayın Kılıçdaroğlu’na verdiğim dosyada bunları dile getirdim. CHP Lideri İl Başkanı İsmet beye döndü ve ‘Öyle mi?’ diye sordu. İsmet bey de evet diye yanıt verdi. Tavırlarını ve ne kadar samimi olduklarını gördük. İşte bunları hep not ettik.’


YUNUSELİ YEŞİL KALMALI...
İYİ Parti’nin Bursa İl Yöneticileri Yunuseli Havaalanı konusuna da değindi. Başkan Türkoğlu, Yunuseli’ndeki alanın konutlaşacağına ‘Ben size söyliyeyim! O iş bitmiş’ diyerek inandığını belirtip, ‘3 milyon 100 bin nüfuslu bir şehiriz. Savaşı var, depremi var, acil durumu var. Burası yeşil kalmalı. Kent yoğunluğa doymuş durumda. Bu bölgede 10 bin konuta girilince iş bitti demektir. Şunu kimse diyebiliyor mu? Hava alanı statüsünü kaldırmayacağız, yeşili bozdurmayacağız. İşte bütün şifre burada.’ şeklinde konuştu.
Türkoğlu sözlerinin sonunda ise, ‘10 il başkanı bayramlaşalım dedik. MHP ve Ak Parti katılmadı. HDP’yi zaten aramadık. Diğer bütün il partilerinin başkanları katıldı. Filistin ortak meselesi çıktı bu görüşmede. Sonrasında 10 parti il başkanı Filistin üzerinde eylem yaptık’ ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.